verzoeknummers kiezen

Verzoeknummers op de beiaard.

Op de woensdagen tijdens de markt in Epe wordt de beiaard elke eerste en derde woensdagochtend van de maand bespeelt. De maand juli  zelfs iedere woensdagochtend van 10:30 tot 11:30 met een speciaal programma.

Lees verder

Reizen in de tijd

Vandaag was de eerste les “Reizen in de tijd” in een reeks van 4. In deze les mogen de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool ervaren hoe de Grote Kerk Epe is.

Lees verder

Bezoek beiaardschool

Bezoek van de beiaardschool.

Verrast keken ze die laatste dinsdagmiddag van juni omhoog, de bezoekers van de vele terrasjes in het centrum van Epe. Het carillon van de Grote Kerk strooide onaangekondigd een uur lang een grote variatie aan melodieën over het dorp. Wat bleek? Een tiental studenten van de Nederlandse Beiaardschool (onderdeel van het Utrechts Conservatorium) uit Amersfoort …

Lees verder

Maurits Bunt en Bob van der Linde in de Martinitoren

Epe én Groningen

Sinds begin Mei bespeelt Maurits Bunt niet alleen de beiaard van de Grote Kerk in Epe, maar ook de beiaard in de “de Olle Grieze” de Martinitoren in Groningen. Samen met een andere nog jonge Beiaardier Bob van der Linde zijn deze beide jongens verantwoordelijk voor een vaste speeldag in de stad Groningen.

Lees verder